Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Människoätande tiger dödad i Indien

"Champarans människoätare" är död. Tigerhanen som dödat minst nio personer i den indiska delstaten Bihar sköts ihjäl av indisk polis på söndagen.
Indien • Publicerad 10 oktober 2022
En tiger som under en tid attackerat och dödat människor i närheten av ett tigerreservat har dödats av indisk polis. Arkivbild.
En tiger som under en tid attackerat och dödat människor i närheten av ett tigerreservat har dödats av indisk polis. Arkivbild.Foto: Joydip Kundu/AP

200 personer, bland annat spårare på elefant, var inblandade i myndigheternas operation för att skjuta den tiger som attackerat och dödat människor i byar som gränsar till tigerreservatet Valmiki i Champaran i östra Indien.

Bara den senaste månaden ska tigern ha dödat sex personer, bland dem en kvinna och hennes åtta år gamla son på lördagen.

Annons

Redan innan lördagens attack på mamman och barnet hade myndigheterna beslutat att tigerhanen, som tros ha varit mellan tre och fyra år gammal, skulle skjutas. Tidigare försök att söva och fånga djuret hade misslyckats.

Sedan i maj, när tigern attackerade och lemlästade en tonåring, har invånarna i de fattiga byarna nära tigerreservatet inte vågat gå ut på kvällarna. När meddelandet kom på söndagen om att tigern var död uppges de tigerplågade byborna ha firat.

Omkring 225 personer har dödats av tigrar i Indien mellan 2014 och 2019, enligt officiella siffror.

Omkring 70 procent av alla världens tigrar finns i Indien. 2018 uppskattades antalet i Indien till omkring 3 000 individer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons