Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mängder av vapen i beslag efter våldsvåg

Sedan våldsvågen i Stockholm inleddes under julhelgen har ett hundratal vapen tagits i beslag och 73 personer häktats. Rekordnivåer, enligt polisen.
Brott • Publicerad 14 mars 2023
Stora mängder vapen har tagits i beslag sedan den grova våldsvågen inleddes i Stockholm i slutet av förra året. Arkivbild.
Stora mängder vapen har tagits i beslag sedan den grova våldsvågen inleddes i Stockholm i slutet av förra året. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Mellan den 25 december och den 8 mars beslagtogs 64 pistoler, 20 automatkarbiner, 39 sprängkapslar, nio handgranater, två 3D-printade vapen och 17,9 kilo dynamit.

– Jag har jobbat inom polisen i 30 år och tror aldrig jag har sett i närheten av så här mycket frihetsberövanden och beslag, säger Niclas Andersson, operationsledare vid polisens avdelning för särskilda utredningar, till Svenska Dagbladet.

Annons

Just nu sitter 73 personer häktade misstänkta för grova våldsbrott kopplade till den våldsvåg som drabbat Stockholmsregionen sedan juldagen förra året. Då sköts en 27-årig man till döds i Rinkeby – en händelse som ses som startskottet för de senaste månadernas händelseutveckling.

– Vi har ett rekord i antalet frihetsberövade i region Stockholm just nu, säger Niclas Andersson till SvD.

Hittills i år har närmare 30 skottlossningar skett i Stockholmsregionen. Fem personer har dödats. Så sent som natten mot tisdagen skadades två personer allvarligt när de sköts i ett radhusområde i Salem, söder om huvudstaden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons