Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många vill ställa om till sjuksköterska

Utbildning • Publicerad 3 februari 2023
Hittills har 30 personer beviljats omställningsstudiestöd för att läsa till sjuksköterska. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Sjuksköterskeprogrammet är den vanligaste utbildningen bland dem som fått det nya omställningsstudiestödet beviljat. Därefter följer utbildning till medicinsk sekreterare, olika masterprogram och polisprogrammet, visar CSN:s statistik.

Än så länge har omkring 700 personer fått ja till omställningsstudiestöd denna vårtermin, och statistiken omfattar 600 av dessa. De flesta studerar på universitet eller högskola, men nästan lika många läser på yrkeshögskola. Den största åldersgruppen bland de studerande är 40-44 år och kvinnorna är i majoritet.

För att få omställningsstudiestöd ska utbildningen stärka den sökandes ställning på arbetsmarknaden. Den sökande ska ha jobbat minst åtta av de senaste 14 åren, och minst tolv månader av de senaste 24 månaderna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons