Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Minst två döda i sydeuropeiskt regnkaos

Sydeuropa • Publicerad 3 oktober 2020
Kraftiga regn har fallit över sydöstra Frankrike. Bilden är tagen över Saint-Martin-Vésubie.Foto: Valery Hache/AFP/TT

Minst två människor har omkommit och flera saknas efter det oväder som slagit till mot norra Italien och mot sydöstra Frankrike i området runt Nice.

Dödsfallen rapporteras från Italien. Det är en man i 30-årsåldern, vars bil sveptes ner i en flod, och en frivillig brandman som har omkommit.

Annons

Uppgifterna om hur många som saknas i Italien går isär mellan nyhetsbyråerna. I Frankrike saknas minst åtta personer.

Enorma mängder regn har fallit. Från Italien rapporteras att vattennivån i floden Po stigit med tre meter på 24 timmar.

I Frankrike registrerades 500 millimeter regn i Saint-Martin-Vésubie, norr om Nice, under ett dygn. Och i flera städer har det kommit närmare 400 millimeter regn, det motsvarar mer än tre månaders regnmängd så här års, enligt Meteo France.

Det är också mer nederbörd än den 3 oktober 2015, då 20 människor dog i översvämningar i och runt staden Cannes, uppger en civilförsvarschef för France Info.

Departementet Alpes-Maritimes, som gränsar till Italien, hade röd vädervarning i fredags när stormen Alex närmade sig. På lördagen var varningen nedgraderad till orange.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons