Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många frihetsberövade efter förbjuden protest

Frankrike • Publicerad 13 februari 2022
Demonstranter på en skåpbil i centrala Paris i lördags.
Demonstranter på en skåpbil i centrala Paris i lördags.Foto: Adrienne Surprenant/AP/TT

Polisen i Paris grep 97 personer som deltog i en icke tillståndsgiven protest mot bland annat vaccinpass i lördags. Av dem är 81 fortfarande frihetsberövade.

En intern utredning har också inletts sedan en video som visar hur en polis slår en demonstrant i huvudet har dykt upp i sociala medier, enligt polisen.

Annons

Tusentals demonstranter från hela Frankrike försökte blockera trafiken i Paris genom en självutnämnd "frihetskonvoj" av bilar, lastbilar och husbilar. Protesten var inspirerad av den som har pågått i Kanada den senaste tiden.

Arrangörerna av den franska protesten har manat anhängare att ta sig till Bryssel för att delta i en stor demonstration där på måndag, enligt polisen. Belgien har förbjudit protesten och premiärminister Alexander de Croo har sagt åt möjliga demonstranter att åka och protestera i sina egna länder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons