Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många döda i trolig knarkkonfrontation

Mexiko • Publicerad 5 februari 2022
Mexikansk militär patrullerar i delstaten Zacatecas, där rivaliserande knarkkarteller strider mot varandra. Arkivbild.
Mexikansk militär patrullerar i delstaten Zacatecas, där rivaliserande knarkkarteller strider mot varandra. Arkivbild.Foto: Marco Ugarte/AP/TT

Minst 16 dödsoffer har hittats på två olika ställen i den mexikanska delstaten Zacatecas. Två rivaliserande knarkkarteller strider med varandra i delstaten i mellersta Mexiko.

Tio av kropparna hittades i Fresnillo, medan sex av liken återfanns nära General Panfilo Natera. Massmorden kan ha kopplingar till morden på tio personer som hittades i staden Zacatecas i början av januari.

Annons

De två knarkkartellerna Jalisco och Sinaloa strider om kontrollen över bland annat en smugglingsrutt till USA. Det ökade våldet i delstaten har gjort att president Andrés Manuel López Obrador beordrat säkerhetsstyrkor till området.

Omkring 300 000 människor beräknas ha dödats sedan 2006, då centralregeringen satte in styrkor för att bekämpa rivaliserande knarksyndikat i Mexiko.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons