Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Många döda i översvämningar i Sydafrika

Sydafrika • Publicerad 12 april 2022
Tre personer försöker ta sig över en flod utanför Durban, där bron rasat av lermassorna efter de senaste dagarna oväder.
Tre personer försöker ta sig över en flod utanför Durban, där bron rasat av lermassorna efter de senaste dagarna oväder.Foto: STR/AP/TT

Nära 60 personer har omkommit i översvämningar och lermassor orsakade av kraftiga oväder i östra Sydafrika.

Flera dagars kraftiga skyfall har förstört vägar, järnvägar och tusentals bostäder. Och än är det inte över, varnar myndigheterna i provinsen Kwazulu-Natal, där Durban är största stad.

Annons

"Siffran över dödsoffer kommer antagligen att skrivas upp", heter det i ett uttalande från provinsledningen. Meteorologer varnar samtidigt för att vädret ska bli än värre under natten till onsdagen.

De som bor i områden på låg höjd uppmanas att söka sig till högre liggande platser och alla andra ombeds att inte gå ut annat än i nödfall.

Militären leder räddningsarbetet, som beräknas ta flera dagar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons