Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Män våldtog flicka – döms till fängelse

Brott • Publicerad 3 november 2020
Tre män döms av Växjö tingsrätt till fängelse för våldtäkt mot barn i samband med en fest i Ljungby kommun i somras. Arkivbild.
Tre män döms av Växjö tingsrätt till fängelse för våldtäkt mot barn i samband med en fest i Ljungby kommun i somras. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre män i 20-årsåldern döms till fängelse för att våldtagit en 14-årig flicka i samband med en fest i Ljungby kommun i somras.

Flickan befann sig i en utsatt situation eftersom hon var berusad och sov när de tre männen utsatte henne för våldtäkterna, enligt domen från Växjö tingsrätt. Flera av övergreppen ska även ha filmats.

Annons

Det är framför allt filmerna, dna-spår och vittnesuppgifter från andra festdeltagare som ligger till grund för den fällande domen.

Längst straff får en 22-årig man som döms till fängelse i två år och nio månader för våldtäkt mot barn. Mannen ska också utvisas efter avtjänat straff. Han åtalades även för att ha våldtagit flickan på en annan adress innan festen, men detta har inte gått att bevisa, enligt rätten.

En annan 22-åring döms till fängelse i två år och tre månader för våldtäkt mot barn och en 18-åring döms till 15 månaders fängelse för samma brott.

De båda anklagades även för olaga integritetsintrång, men enligt rätten har det inte gått att bevisa hur eller i vilken omfattning de filmade våldtäkterna har spridits till andra.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons