Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Skottlossning i Eskilstuna – ingen gripen

Brott • Publicerad 12 maj 2022
En skadad man hittades i ett bostadsområde i Eskilstuna efter en skottlossning. Arkivbild.
En skadad man hittades i ett bostadsområde i Eskilstuna efter en skottlossning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man hittades skadad efter en skottlossning i Eskilstuna under måndagskvällen.

– Han har inte fått skadorna från ett vapen, utan på något annat sätt, sade polisens presstalesperson Björn Öberg i samband med händelsen.

Annons

Det var vid 19.30-tiden som polisen fick in flera larm om höga smällar i ett bostadsområde. På plats gjordes fynd som talade för att en skottlossning ägt rum.

– Vi har ganska många patruller på plats. Vi har spärrat av platsen och håller på att fånga in vittnen. Det har funnits en hel del folk på platsen, och många har ringt in till oss om smällarna, sade Björn Öberg i inledningsskedet.

Tre personer hämtades in till förhör, inklusive den skadade mannen, som inte behövde sjukhusvård för sina skador. Samtliga personer släpptes senare under kvällen.

TT: Misstänker ni en koppling till senaste tidens skottlossningar?

– Ja, det är nåt vi kommer undersöka, vi har haft en period med en hel del våldsbrott i Eskilstuna. Vi får se hur den här händelsen kan passa in med de tidigare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons