Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man svårt brännskadad efter brand i traktor

Olyckor • Publicerad 1 september 2022
Två män har förts till sjukhus efter en brand i en traktor. Den äldre mannens tillstånd anses kritiskt. Arkivbild.
Två män har förts till sjukhus efter en brand i en traktor. Den äldre mannens tillstånd anses kritiskt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män, far och son i 75- respektive 35-årsåldern, fördes till sjukhus med brännskador efter en brand i en traktor i Ödeshögs kommun på onsdagskvällen.

Den äldre mannen rapporteras ha livshotande skador och hans tillstånd anses kritiskt, enligt region Östergötland som uppgett för Corren att mannen är förd till intensivvårdsavdelningen.

Annons

Den yngre mannens skador ska inte vara lika allvarliga.

– Fadern ska ha suttit i maskinen och sonen ska ha lyckats dra ut honom när det började brinna, säger Torbjörn Lindqvist, polisens vakthavande befäl i region Öst, till tidningen.

Räddningstjänsten larmades vid 21.20-tiden till gården där den brinnande traktorn stod parkerad. När brandstyrkan kom till platsen var traktorn helt övertänd och först vid 22.45 meddelades att branden var släckt.

– Vi vet inte hur det har börjat. Det började i den här traktorn, eller lastmaskinen, som stod ganska nära ett hönshus, men vi lyckades förhindra spridning. Lastmaskinen brann däremot upp, säger räddningstjänstens vakthavande befäl Christian Lind, till Corren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons