Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man stal datorer från Regeringskansliet

Brott • Publicerad 12 november 2020
Rosenbad i Stockholm. Arkivbild.
Rosenbad i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man åtalas för att ha stulit hundratals datorer och annan it-utrustning från Regeringskansliet i Stockholm, skriver Dagens Nyheter.

Stölderna begicks systematiskt från början av 2017 till slutet av 2019. Det samlade värdet på de datorer, hårddiskar, telefoner och surfplattor som stals uppgår till nästan 1,6 miljoner kronor, enligt åklagaren.

Annons

Mannen greps sedan en person upptäckte att en dator som lagts ut till försäljning på en auktionssajt var märkt med Regeringskansliets id-nummer. Säkerhetspolisen gillrade därefter en fälla för mannen genom att sätta upp dolda kameror på Regeringskansliet, som filmade när han begick stölder.

Åklagaren hävdar att mannen delvis har erkänt, men enligt hans advokat förnekar han brott.

Ytterligare en man, som var den som sålde utrustningen, åtalas för grovt häleri. Även han nekar till brott och påstår att han agerat i god tro, skriver DN.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons