Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hotade pizzabud med vapen – greps efter medling

Polisen har under natten skjutit mot en man som först avlossat ett vapen och hotat ett pizzabud i Hässleholm, och senare riktat vapnet mot polisen.
Efter elva timmars förhandling kunde mannen gripas vid 08.30-tiden.
Brott • Publicerad 1 februari 2023
Polis på plats i Hässleholm efter att ett pizzabud hotats av en man, som senare riktade vapen mot polis. Polisen avlossade verkanseld mot mannen, men ingen person har skadats.
Polis på plats i Hässleholm efter att ett pizzabud hotats av en man, som senare riktade vapen mot polis. Polisen avlossade verkanseld mot mannen, men ingen person har skadats.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen har därefter anhållits misstänkt för grovt olaga hot, grovt vapenbrott och försök till mord.

Klockan 21.30 på tisdagen fick polisen in ett larm från ett pizzabud som blivit hotad av en man med vapen. Den beväpnade mannen verkar också ha skjutit inne i villan men utan att träffa pizzabudet.

Annons

Polisen lokaliserade mannen i hans villa där han förskansat sig beväpnad med ett gevär, enligt Kristianstadsbladet. Insatsstyrkan och förhandlare kom till bostaden ett par timmar senare och förhandlingar pågick sedan hela natten, över telefon, säger lokalpolisområdeschefen Niklas Årcén till tidningen.

– Min uppfattning är att det har funnits en berusning med i detta, säger Årcén till tidningen.

Besköts och gick in igen

Vid ett tillfälle under natten kom mannen ut ur huset.

– Han riktar sitt vapen mot polispersonal på plats, som då skjuter verkanseld mot honom. Men han träffas inte och går in i sin bostad igen, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen.

Mannen avlossade aldrig något skott mot polisen, men är misstänkt för mordförsök.

– Det är i samband med att han riktar vapen mot polispatrull på plats, säger Jimmy Modin.

"Handgemäng"

Vid 08.30-tiden på morgonen skulle insatsstyrkan byta skift. Det var därför extra många poliser runt villan. Då kom mannen ut självmant och greps.

– Det ska ha skett någon form av handgemäng precis i gripandetillfället, säger Niklas Årcén till Kristianstadsbladet.

Enligt polisen ska mannen inte vara skadad, men han fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Det är oklart om han har licens för vapnet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons