Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man skjuten till döds i Uppsala

En man i 30-årsåldern sköts till döds i en lägenhet i södra Uppsala vid lunchtid på onsdagen.
Två personer har gripits misstänkta för inblandning i mordet.
Brott • Publicerad 15 september 2021
En polis talar med en kvinna utanför det hus i Gottsunda i Uppsala, där en man hittades skjuten.
En polis talar med en kvinna utanför det hus i Gottsunda i Uppsala, där en man hittades skjuten.Foto: Staffan Claesson/TT

Polisen larmades till lägenhetshuset i stadsdelen Gottsunda strax efter klockan 13. De fann den skjutne mannen i en av bostäderna, varpå hela byggnaden spärrades av.

Dödsfallet meddelades av polisen senare på kvällen, sedan man fått kontakt med den skjutne mannens anhöriga.

Annons

Några timmar efter det första larmet greps två personer som misstänks vara inblandade på något sätt. Polisen har inte specificerat vad de misstänks för, men de förhördes ännu sent på kvällen.

– De är misstänkta för brott i det här ärendet. Sedan exakt vad misstanken handlar om är lite för tidigt att kommunicera. Utredningen fortsätter på bred front, säger Jonas Eronen. presstalesperson vid polisen.

Boende i lägenhetshuset fick vänta utanför medan polisernas tekniker arbetade därinne. Till slut hävdes avspärrningarna.

– Vi är intresserade av tips från allmänheten, iakttagelser som gjorts både innan och efter det första larmsamtalet kom in klockan 13.10, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons