Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man gick hem från sjukhus – avled

Vård • Publicerad 2 juli 2021
Efter en patients död har ett sjukhus i Malmö gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Efter en patients död har ett sjukhus i Malmö gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man avled efter att ha gått hem från sjukhuset med svår huvudvärk utan att ha undersökts av läkare. Händelsen är nu anmäld till Inspektion för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria, skriver Sydsvenskan.

Mannen kom in till akuten i Malmö med svår huvudvärk men undersöktes trots det inte av läkare på hela natten trots att det förekom misstanke om hjärnblödning.

Annons

Ett dygn senare kom mannen in till akuten medvetslös och misstankarna om hjärnblödning styrktes. Han avled några veckor senare på sjukhus.

I anmälan konstateras att utgången hade kunnat bli en annan om mannen hade fått vård tidigare.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom felaktiga uppgifter om hur mannens kontakt med vården sett ut.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons