Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man rymde från tingsrätten – efterlyst

Brott • Publicerad 15 september 2021
Mannen är nu efterlyst. Arkivbild.
Mannen är nu efterlyst. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern, som var dömd för bland annat misshandel, rymde efter en förhandling i Hudiksvalls tingsrätt på tisdagseftermiddagen, skriver Hela Hälsingland. Mannen är nu efterlyst.

– Jag såg inte hur det gick till, om han sprang därifrån eller vad det var som hände. Det enda jag vet är att han skulle omhändertas, men lyckades rymma. Det är så jävla dåligt, säger åklagare Christer Sammens till tidningen.

Annons

Rymningen skedde i samband med att mannen skulle föras till häktet i Gävle för att därefter avtjäna ett straff på nio månader efter att ha misskött sig under skyddstillsyn. Polisen bedömde inte att mannen var flyktbenägen, och därför hade han inga handklovar och lyckades springa iväg.

2019 skedde en annan rymning från samma tingsrätt. Den gången flydde en ung man barfota, iklädd arrestklädsel, hand- och midjefängsel. Han greps efter ett par dagar i Sundsvall.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons