Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man misstänks för våldtäkter mot flera barn

Brott • Publicerad 10 februari 2023
Mannen, som nu åtalats misstänkt för en rad sexbrott mot barn, har suttit häktad sedan i september. Arkivbild.
Mannen, som nu åtalats misstänkt för en rad sexbrott mot barn, har suttit häktad sedan i september. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

En man i 40-årsåldern misstänks ha utsatt nio barn för ett stort antal sexbrott, rapporterar Smålands-Tidningen.

Mannen, som är hemmahörande i Nässjö kommun, misstänks bland annat för tre fall av våldtäkt mot barn. Enligt åtalet har han förmått flera flickor att utföra sexuella handlingar på sig själva framför filmkameror, medan de chattade med mannen.

Annons

Han misstänks också för flera fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande, olaga integritetstrång, grovt förtal samt barnpornografibrott. En del av brottsoffren misstänks ha blivit utsatta för flera olika brott.

Mannen åtalas även för en våldtäkt mot en vuxen kvinna. Våldtäkten ska ha skett, och filmats, medan kvinnan sov.

Enligt SVT Jönköping har mannen i flera fall lurat de flickor han chattat med att han är en pojke i deras ålder. Den yngsta flickan som misstänks ha utsatts för brott var elva år gammal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons