Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man krävde pengarna tillbaka efter sexköp

Brott • Publicerad 14 februari 2023
En man som köpt sex av en kvinna ville ha pengarna tillbaka och stämde henne på 10|000 kronor. Arkivbild.
En man som köpt sex av en kvinna ville ha pengarna tillbaka och stämde henne på 10|000 kronor. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man som köpt sex av en kvinna ville ha pengarna tillbaka efter att hon avbrutit uppgörelsen. Han stämde henne därför på 10 000 kronor, skriver SVT Nyheter Uppsala.

Kvinnan uppger att mannen bett henne göra något hon inte ville och att hon därför avbrutit det hela. Händelsen utspelade sig i våras, och mannen påstod till en början att pengarna var ett lån men ändrade sig sedan.

Annons

Han menade att pengarna var ett förskott på en betalning för en tjänst. Men eftersom kvinnan inte utförde "tjänsten" anser han att han bör få tillbaka sina pengar.

Tingsrätten bedömer dock att det är styrkt att pengarna fördes över som betalning för sex och ger kvinnan rätt att behålla pengarna.

”En person som väljer att begå en brottslig gärning ska inte kunna få hjälp av rättsordningen för att få tillbaka pengar han förlorat på grund av sin brottsliga gärning”, skriver domstolen enligt SVT.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons