Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Män köper lunchsex för friskvårdsbidrag

Sexhandel på thaimassagesalonger är fortsatt ett stort problem. Vid en kontroll av nio salonger i Västsverige upptäckte polisen att samtliga var förtäckta bordeller – och att sexköparna tipsade varandra om att betala med sitt friskvårdsbidrag.
Brott • Publicerad 14 december 2022
Inrättningar som utger sig för att vara thaimassagesalonger är ofta egentligen förtäckta bordeller, enligt polisen. Arkivbild.
Inrättningar som utger sig för att vara thaimassagesalonger är ofta egentligen förtäckta bordeller, enligt polisen. Arkivbild.Foto: Dan Hansson/TT

Under försommaren kontrollerades nio thaimassagesalonger i Västsverige av polisen. På samtliga hittades spår av sexhandel, och en 40-årig kvinna som äger två av salongerna anmäldes för koppleri.

"Det är uppenbart att just thaimassagesalonger frekvent används som förtäckta bordeller", säger poliskommissarien Peter Ljungdahl i ett pressmeddelande.

Annons

På nätforum jämför och recenserar sexköpande män kvinnornas tjänster. Där förekommer det också tips om att man kan subventionera sexköpet genom friskvårdsbidrag om man har ett kvitto på massage, enligt polisen.

Till SVT Väst säger Peter Ljungdahl att det syns en tydlig tillströmning av kunder vid lunchtid.

– Då ska man få lunchmassage. Man kan köpa sex och dra av det på friskvårdsbidraget, det är tragiskt, säger han.

I landet i stort finns det omkring 2 000 thaimassagesalonger. Av dem säljer cirka 80 procent sexuella tjänster, enligt siffror från polisens nationella operativa avdelning som Uppdrag Granskning tagit del av.

För att förebygga fortsatt sexhandel har polisen nu tagit kontakt med fastighetsägarna som hyr ut till de berörda salongerna, och delgett dem information om vad som pågår i lokalerna. Efter det har flera uthyrare sagt upp kontrakten med massagesalongerna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons