Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man jagas efter mordförsök på Malmöhotell

Polisen jagar fortfarande misstänkta efter förra veckans mordförsök på ett hotell i Malmö.
En kvinna hittades svårt skadad på hotellets tak – och nu har en misstänkt gärningsman ringats in. Men allmänhetens hjälp behövs för att få tag i honom.
Brott • Publicerad 10 maj 2022
Polisen tekniker på plats i Västra hamnen i Malmö efter att en kvinna hittats allvarligt skadad på ett hotelltak. Arkivbild.
Polisen tekniker på plats i Västra hamnen i Malmö efter att en kvinna hittats allvarligt skadad på ett hotelltak. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi vet inte vem den här mannen är. Han är inte identifierad och vi vet inte var han finns, säger polisens pressinformatör Nils Norling till TT och fortsätter:

– Han är misstänkt för grovt brott och det är angeläget att vi får tag i honom.

Annons

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, vårdas fortfarande på sjukhus för de allvarliga skador som hon fick i samband med händelsen förra veckan.

Brottsmisstanken är alltjämt mordförsök, och polisen har arbetat intensivt med att försöka ta reda på vad som egentligen har hänt kvinnan. Jakten på misstänkta har gått i stå, och inga personer har ännu gripits. Men bilden börjar klarna något.

Polisen har talat med ett flertal vittnen och har hämtat in filmer från övervakningskameror vid platsen. Flera spår är säkrade – bland annat bilder på en misstänkt gärningsperson – en yngre man – som ses på en övervakningsfilm i direkt anslutning till kvinnans hotellrum och brottstiden, uppger polisen.

– V kan inte utesluta att han finns i annan stad eller kanske rentav lämnat landet. Vi är intresserade av alla observationer, säger Nils Norling.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons