Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man häktas för falska 112-samtal

Brott • Publicerad 7 november 2020
Mannen har ringt falsklarm till 112 i drygt en månad. Arkivbild.
Mannen har ringt falsklarm till 112 i drygt en månad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 37-årig man häktades på lördagen för att ha ringt falska larmsamtal till 112, rapporterar SVT Skåne. Han greps av polis i onsdags och hade då ringt 112 i drygt en månad.

Mannen förnekar brott, men samtalen har spelats in.

Annons

– Det är inte fastslaget att det är han, men jag har hört honom prata vid häktningsförhandlingen och har hört några av de inspelade larmsamtalen och tycker att det låter som hans röst, säger kammaråklagare Hans Harding till SVT Skåne.

Totalt ska han ha ringt runt 200 falska larmsamtal under en månad.

– Det har varit allt från att personer har bombbälten på sig till människor som går runt med knivar och uppgifter om att någon är på väg att hoppa från ett höghus, har Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling tidigare sagt till Sydsvenskan.

Åklagaren hade yrkat på att brottsrubriceringen skulle bli sabotage mot blåljusverksamhet, men i mannen häktades för grovt olaga hot och grovt falskt larm.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons