Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man död och pojke svårt skadad – ingen gripen

Ingen person är gripen efter tisdagskvällens skottlossning i Farsta strand i södra Stockholm, där en man i 40-årsåldern miste livet och en tonårspojke skadades allvarligt.
Jakten på en eller flera skyttar har pågått under natten.
Brott • Publicerad 13 oktober 2021
Polisen har fortsatt en stor insats i Farsta.
Polisen har fortsatt en stor insats i Farsta.Foto: Jessica Gow/TT

Flera personer slog larm efter att ha hört skott strax före klockan 22 på tisdagen. En av de skjutna hittades i anslutning till en portuppgång, den andre hittades en bit bort.

Ambulanshelikopter förde en av de skadade till sjukhus och strax före klockan 04 meddelade polisen att en man i 40-årsåldern hade dött av sina skador.

Annons

För det andra offret, en pojke i 15-årsåldern, bedömdes skadorna som allvarliga.

– Jag har ingen ny information om skadeläget just nu, säger polisens presstalesperson Towe Hägg på onsdagsmorgonen.

Oklar relation

TT: Vad vet ni om relationen mellan de båda skjutna?

– Jag har ingen sådan uppgift alls i nuläget. Det kommer vi att få titta vidare på i utredningen, säger Hägg.

Polisen utreder skottlossningen som mord, försök till mord samt grovt vapenbrott. En trolig brottsplats spärrades av utomhus och en teknisk undersökning genomfördes.

Ett febrilt polisarbete har pågått i bostadsområdet med bland annat helikopter och hundar för att hitta spår. Polisen undersöker om händelseförloppet kan ha fastnat på övervakningskameror, de pratar också med människor i området och följer upp tips.

– Det är för tidigt att säga om det rör sig om en eller flera gärningsmän. Det är en stor polisinsats som pågår. Vi arbetar med utredningsarbete och underrättelsearbete för att få mer information, sade polisens presstalesperson Per Fahlström tidigare under natten.

Polisnärvaro

Under onsdagen kommer flera poliser att röra sig i bostadsområdet.

– Det är i trygghetsskapande och brottsutredande syfte, för att finnas tillgängliga för människor som bor där, sade Fahlström.

Några timmar efter skjutningen i Farsta strand inträffade även en misstänkt skottlossning i Högdalen, några kilometer därifrån. Boende larmade om höga smällar strax efter klockan 03 natten mot onsdag, och polisen har konstaterat att en fönsterruta till en lägenhet skadats. Det finns inget som i nuläget tyder på att någon person har skadats.

Annons

Också på måndagskvällen skedde en skottlossning i samma del av Stockholm. Vittnen såg hur två gärningsmän på cykel avlossade flera skott mot en person utomhus i Farsta. Polisen hittade inte heller där någon skadad person och kunde inte gripa någon.

– Det är för tidigt att säga om händelserna hör ihop, men det är också för tidigt att säga att de inte gör det, säger Towe Hägg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons