Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man åtalas för narkotikalabb på gården

Brott • Publicerad 12 maj 2021
Den misstänkte mannens narkotikaförsäljning upptäcktes efter att polisen hittat metamfetamin i hans bil. Arkivbild.
Den misstänkte mannens narkotikaförsäljning upptäcktes efter att polisen hittat metamfetamin i hans bil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Skinnskattebergs kommun i Västmanland har åtalats för synnerligen grovt narkotikabrott. Mannen misstänks för att ha tillverkat omkring 1,5 kilo metamfetamin och 0,5 kilo amfetamin i sin bostad.

Han ska enligt åtalet även ha sålt narkotikan på Darknet vid över 200 tillfällen och tagit betalt i Bitcoin via krypterade nätverk.

Annons

Mannen avslöjades efter en vinglig bilfärd som fick en privatperson att slå larm. När polisen stoppade honom fann man en stor mängd metamfetamin i bilen. Vid en husrannsakan på mannens gård upptäcktes ett "fullt fungerande narkotikalabb" med bland annat kristalliserat metamfetamin, också kallat crystal meth.

Även en kvinna åtalas för att ha innehaft stora mängder narkotika och för att ha överlåtit narkotika till en annan person. Hon är till skillnad från mannen inte häktad.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons