Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man åtalas för brott mot 26 kvinnor

En man åtalas för en rad sexbrott mot sammanlagt 26 kvinnor i Värmland. Enligt åklagaren köpte mannen tågbiljetter åt kvinnorna, så att de kunde besöka honom i hans hem.
Brott • Publicerad 3 maj 2022
En man åtalas vid Värmlands tingsrätt för sexbrott och bedrägerier mot sammanlagt 26 kvinnor. Arkivbild.
En man åtalas vid Värmlands tingsrätt för sexbrott och bedrägerier mot sammanlagt 26 kvinnor. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson / TT

Åtalet omfattar 13 våldtäkter, tio köp av sexuell tjänst och flera bedrägeribrott.

Enligt åklagaren har mannen tagit kontakt med kvinnorna, och kort därefter bokat tågbiljetter så att de kunde besöka honom.

Annons

"Han utgav sig för att vara en annan person än den han är och lovade en hög ersättning för sällskap", säger kammaråklagare Barbro Brännlund i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Polisens utredning startade efter två anmälningar förra året. En anmälan handlade om att en kvinna blivit drogad och våldtagen, medan den andra gällde att kvinnor som sålt sex inte fått betalt.

Efter ett tag blev samme man misstänkt i båda fallen. Sedan visade det sig, enligt åklagaren, att mannen bokat och betalat tågbiljetter åt ett stort antal kvinnor – fler än de som nu finns med som brottsoffer i åtalet.

"Uppgifterna som kvinnorna lämnade i förhör var i stort sett identiska om mannens tillvägagångssätt", säger Barbro Brännlund.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons