Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Man anhållen för kvinnomord: “Ingen relation”

En 25-årig man är anhållen misstänkt för mord och försök till mord efter attacken mot två kvinnor i Örebro i helgen. Mannen har ingen relation till kvinnorna, enligt åklagaren.
Brott • Publicerad 13 februari 2023
En 25-årig man är anhållen misstänkt för mord och försök till mord efter attacken mot två kvinnor i Örebro i helgen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen larmades vid 19.30-tiden på lördagen efter det att grannar sett och hört något som pågick i en lägenhet i Örebro.

Enligt polisen skedde ett våldsdåd där någon form av tillhygge användes. En kvinna i 50-årsåldern mördades och en kvinna i 25-årsåldern blev allvarligt skadad.

Annons

"Det finns varken en familjerelation eller relation över huvud taget mellan den misstänkta gärningspersonen och de utsatta kvinnorna. Den yngre kvinnan och gärningspersonen verkar ha varit skolkamrater en gång i tiden," säger åklagare Anders Persson i ett pressmeddelande.

Enligt åklagaren har mannen medgett inblandning i händelsen.

"Men vad som ligger bakom angreppet är inget vi kan lämna uppgifter om i det här skedet," säger åklagare Anders Persson.

Tidigare var en annan person anhållen i ärendet. Den personen är nu helt avförd från utredningen, enligt Åklagarmyndigheten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons