Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Macron: Rika länder måste betala sin del

Frankrike • Publicerad 7 november 2022
Frankrikes president Emmanuel Macron vid ett möte vid sidan av klimatmötet COP27 under måndagen.Foto: Ludovic Marin/AP/TT

Frankrikes president Emmanuel Macron uppmanar USA, Kina och andra rika länder utanför Europa att betala sin del för att hjälpa fattiga länder att hantera klimatförändringar.

"Vi behöver att USA och Kina tar steget", säger Macron till klimataktivister vid sidan av klimatmötet COP27 i egyptiska Sharm el-Sheikh.

Annons

– Européer betalar. Vi är de enda som betalar, säger han och lägger till att rika icke-europeiska länder måste pressas att betala sin beskärda del.

Ekonomiskt stöd till fattiga länder som drabbas hårt av katastrofer orsakade av klimatförändringar är en viktig fråga under den närmare två veckor långa konferensen som inleddes under söndagen.

Närmare 100 stats- och regeringschefer talar vid toppmötet under måndagen och tisdagen. USA:s president Joe Biden anländer senare i veckan, Kinas president Xi Jinping deltar däremot inte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons