Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

M: Gör mer mot arbetslösheten

Regeringen gör för lite mot arbetslösheten, enligt Moderaterna.
Om Sverige legat på EU:s genomsnittsnivå för arbetslösheten hade statskassan förstärkts med drygt 42 miljarder, hävdar Moderaterna.
Politik • Publicerad 1 februari 2021
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson tycker att regeringen gör för lite mot arbetslösheten. Arkivbild.
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson tycker att regeringen gör för lite mot arbetslösheten. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Regeringen arbetar inte med de arbetslösa utan lämnar dem åt sitt öde, säger partiets ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson på en pressträff.

Hon kritiserar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) för att inte ha kommit med några propositioner mot den höga arbetslösheten.

Annons

Moderaterna efterlyser en rad åtgärder för att få ned arbetslösheten.

Det handlar bland annat om att få fart på nystartsjobben igen, att både personer som blivit arbetslösa och långtidsarbetslösa får praktik i större utsträckning och att utbildning knyts till permitteringsstödet.

Arbetsförmedlingen (AF) måste använda sina anvisade pengar, enligt Moderaterna. I maj varslade AF om att man skulle lämna tillbaka tre miljarder av sina anslag, nu ser det i stället ut som att det blir drygt sex miljarder, enligt Moderaterna.

– Våra förslag är inga krångliga reformer, det är bara att göra. Det är inte pengar som är problemet när Arbetsförmedlingen skickar tillbaka sex miljarder. Det handlar mer om ett förhållningssätt, säger Elisabeth Svantesson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons