Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

M: Även 15-åringar ska kunna få fängelse

Politik • Publicerad 14 juli 2021
Moderaterna vill se skärpta straff för grovt kriminella personer under 18 år, skriver Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för partiet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Moderaterna vill se skärpta straff för kriminella ungdomar. Även personer så unga som 15 år ska kunna dömas till fängelse, skriver partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell på DN Debatt.

Detta mot bakgrund av dödsskjutningen av en polisman i Biskopsgården i Göteborg i slutet av juni – där en 17-åring häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Annons

"Det krävs en ny och betydligt strängare syn på ungdomar och unga vuxna som begår allvarliga brott", skriver Forssell.

M föreslår ungdomsfängelser för de grövsta brottslingarna, då sluten ungdomsvård inte har någon effekt på tungt kriminella, enligt Forssell.

Vidare föreslår partiet betydligt längre strafftider för personer som inte fyllt 18 år. En minderårig som dömts till ungdomsfängelse ska flyttas till en vanlig anstalt om personen uppnår myndig ålder under pågående strafftid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons