Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lurade till sig 15 miljoner – får fängelse

Brott • Publicerad 7 februari 2022
En man döms av Jönköpings tingsrätt till tre års fängelse för bland annat grovt bedrägeri. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

En man i 30-årsåldern i Värnamo döms till fängelse efter det att han lurat till sig drygt 15 miljoner kronor från flera släktingar och vänner, rapporterar SVT Jönköping.

Mannen ska ha lurat sina närstående att pengarna investerades i bland annat industrimaskiner, och lovat snabb avkastning. Sanningen var att pengarna användes för att finansiera mannen spelmissbruk.

Annons

Det hela ska ha pågått under ett års tid med start 2017. Några av de som lurats ska ha förlorat över två miljoner kronor, och vissa ska ha behövt skuldsätta sig. När brotten uppdagades åtalades mannen för 14 fall av bedrägeri.

Mannen döms till fängelse i tre år för bland annat grovt bedrägeri. Han ska också betala ett skadestånd på drygt 340 000 kronor till fem av målsäganden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons