Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lovar skärpta regler kring valdebatter i USA

USA • Publicerad 1 oktober 2020
USA:s president Donald Trump drabbade samman med utmanaren Joe Biden inför tv-kameror i tisdags, lokal tid.
USA:s president Donald Trump drabbade samman med utmanaren Joe Biden inför tv-kameror i tisdags, lokal tid.Foto: Patrick Semansky/AP/TT

De kvarvarande två debatterna mellan presidentkandidaterna i USA kommer att vara mer ordnade. Det lovar den kommission som övervakar drabbningarna efter det kaotiska tv-sända mötet mellan president Donald Trump och utmanaren Joe Biden.

Debatten i Cleveland klargjorde att det behövs mer struktur kring de återstående debatterna för att säkerställa en mer ordnad diskussion, skriver kommissionen i ett uttalande.

Annons

Trump avbröt konstant sin motståndare och kallade honom öknamn. Biden gjorde också hätska utspel, han kallade bland annat presidenten för clown och lögnare.

Kommande debatter är planerade till den 15 och 22 oktober. Det finns bland annat förslag om att moderatorn ska kunna stänga av en kandidats mikrofon. Men tv-moderatorn Chris Wallace säger att det inte hade spelat någon roll om han stängt av Trumps mikrofon, han hade ändå kunnat överrösta Biden som stod en liten bit bort.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons