Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lokförarfack: Brist i säkerhetssystem

Enligt de grekiska lokförarnas fackförbund hade nattens allvarliga tågolycka kunnat undvikas "om säkerhetssystemen hade fungerat".
Grekland • Publicerad 1 mars 2023
De grekiska lokförarnas fackförbund är kritik mot det säkerhetssystem som ska förhindra att liknande olyckor sker.
De grekiska lokförarnas fackförbund är kritik mot det säkerhetssystem som ska förhindra att liknande olyckor sker.Foto: AP/TT

Enligt Kostas Genidounias, ordförande för fackförbundet OSE, är nattens olycka "ofattbar" och "hade kunnat undvikas om säkerhetssystemen hade fungerat", skriver AFP.

Enligt nyhetsbyrån NTB finns även uppgifter från fackförbundet om att det elektriska signalsystemet på sträckan ofta drabbas av fel.

Annons

Orsaken till olyckan är fortfarande okänd. Kollisionen skedde när persontåget precis lämnat en tunnel, och enligt den regionala guvernören befann sig då tågen på samma spår sedan flera kilometer tillbaka. Vid lunchtid på onsdagen kom beskedet att stinsen i Larissa har gripits, men det är ännu oklart vad 59-åringen anklagas för.

Över 35 människor har dödats och över 80 skadats vid olyckan, som skedde utanför staden Larissa i norra Grekland.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons