Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lokalpolitiker avgår – fuskade i enkät

En lokalpolitiker i Lund lämnar sina politiska uppdrag sedan han själv avslöjat på Facebook att han manipulerat en medborgarenkät.
Politik • Publicerad 8 maj 2021
Ett nytt kongresscenter i centrala Lund har väckt protester. En lokalpolitiker valde att manipulera en medborgarenkät för att stoppa bygget. Arkivbild.
Ett nytt kongresscenter i centrala Lund har väckt protester. En lokalpolitiker valde att manipulera en medborgarenkät för att stoppa bygget. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Jag inser att min politiska trovärdighet har blivit ifrågasatt. Det gagnar varken mitt politiska arbete eller partiet", skriver politikern i ett pressmeddelande, uppger Sydsvenskan.

I webbenkäten på kommunens sajt har Lundaborna kunnat svara på vad de tycker om tre arkitektförslag till ett nytt kongresscenter. Politikern gillar inte bygget och har på Facebook uppmanat till att nolla alla förslagen – och dessutom rösta flera gånger.

Annons

"Det går alldeles utmärkt att nolla förslagen, samt att göra det ett obegränsat antal gånger", skriver politikern.

Han tipsar också om att man kan ge sken av att motståndet mot planerna finns i alla åldrar och bland både män och kvinnor.

"Jag har samtidigt bytt kön och ålder ett flertal gånger, allt för ett representativt urval", som han själv beskriver metoden.

Efter politikerns fusk har alla svar om kongresscentret i medborgarenkäten strukits, meddelar kommunen.

Det lokala partiets ordförande säger till Sydsvenskan att han "känner sorg" över att politikern försökt påverka resultatet av enkäten.

– Vi står inte bakom att man fuskar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons