Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Löfvens högra hand kan bli regiondirektör

Politik • Publicerad 9 december 2022
Före detta statssekreterare Emma Lennartsson. Arkivbild.
Före detta statssekreterare Emma Lennartsson. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Tidigare statsministern Stefan Löfvens (S) statssekreterare Emma Lennartsson föreslås bli ny regiondirektör i Region Stockholm, uppger regionen i ett pressmeddelande.

Lennartsson var Löfvens statssekreterare fram till sommaren 2017, då hon valde att sluta i samband med den så kallade Transportstyrelseskandalen. Hon återkom dock som statsministerns statssekreterare när Magdalena Andersson (S) fick statsministerjobbet hösten 2021.

Annons

Det är regionrådsberedningen som föreslår Emma Lennartsson. Ärendet behandlas på regionstyrelsens sammanträde den 13 december.

Emma Lennartsson har tidigare bland annat arbetat i Region Uppsala som ekonomidirektör och tillförordnad regiondirektör. Hon föreslås tillträda som ny regiondirektör i Region Stockholm den 9 januari 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons