Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Löfven vill att Attendo lägger korten på bordet

Statsminister Stefan Löfven (S) ansluter sig till dem som riktar kritik mot vårdjätten Attendo.
Politik • Publicerad 6 maj 2021
Statsminister Stefan Löfven (S) vill att Attendo ska lägga korten på bordet. Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven (S) vill att Attendo ska lägga korten på bordet. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

"Skattebetalarna förtjänar att Attendo nu lägger korten på bordet och svarar på hur man använt de statliga stöden, och hur man arbetat under pandemin. Bedriver man välfärdsverksamhet med skattepengar så har man ett särskilt ansvar", skriver Löfven på Facebook.

Attendo har tagit emot över 130 miljoner kronor i coronastöd från staten. Samtidigt har toppchefer fått miljoner i bonus, enligt en granskning som Aftonbladet gjort.

Annons

Tidigare under torsdagen beslutade Attendos vd Martin Tivéus att skänka sin bonus till bolagets utvecklingsstipendium för vård- och omsorgspersonal.

Den senaste tiden har dessutom anställda hos Attendo vittnat om att de tystats eller utsatts för vad de kallar repressalier efter att ha slagit larm om missförhållanden i äldrevården.

"Att ett vårdbiträde larmar om missförhållanden och därför kallas illojal är inte ok. Vi ska inte ha tysta arbetsplatser eller mörklägga problem inom välfärden", skriver statsministern.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons