Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Löfven sätter ribban högt som EU-sosse

Politik • Publicerad 14 oktober 2022
Förre statsministern Stefan Löfven intervjuas efter att ha valts till ordförande för de europeiska socialdemokraternas samarbetsorgan PES på kongressen i Berlin.
Förre statsministern Stefan Löfven intervjuas efter att ha valts till ordförande för de europeiska socialdemokraternas samarbetsorgan PES på kongressen i Berlin.Foto: Lars Larsson/TT

Förre statsministern Stefan Löfven sätter ribban högt när han nu har valts till ordförande för det samlande partiet för Europas socialdemokrater (PES).

I valet till EU-parlamentet om två år är målet att S-gruppen i EU-parlamentet ska bli den största.

Annons

– Det måste vara högt ställda mål, säger Löfven direkt efter valet på PES-kongressen i Berlin men tillägger att det kommer att krävas ett hårt arbete.

Löfven tackar för förtroendet och säger att han ska göra sitt yttersta för att försöka leva upp till det. Han efterträder den tidigare bulgariske premiärministern Sergei Stanishev.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons