Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Livstidsdom mot danska gängmedlemmar

Danmark • Publicerad 3 april 2022
Polisavspärrning efter en gängskjutning i Köpenhamn, dock inte den som söndagens dom avser. Arkivbild.
Polisavspärrning efter en gängskjutning i Köpenhamn, dock inte den som söndagens dom avser. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sju medlemmar i ett kriminellt nätverk i Köpenhamn har dömts till livstids fängelse för mordförsök.

De sju letade i maj 2020 efter tre personer i ett rivaliserande gäng, med syfte att döda dem. När rivalerna lokaliserats i en bil öppnade de nu dömda männen eld. Sammanlagt 26 skott träffade de tilltänkta offrens bil, men ingen av personerna träffades.

Annons

Att straffet blev livstids fängelse beror dels på att de sju aktivt letat efter rivalerna i tre dagar och då döms för tre mordförsök, och dels på att domstolen i Glostrup använt sig av en särskild paragraf för gängrelaterat våld som höjer straffskalan.

– Med domen skickar vi en mycket tydlig signal till gängmedlemmar om att om man gör något i grupp döms man också i grupp, säger åklagaren Morten Frederiksen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons