Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Livstids fängelse för dödsskjutning på gym

En 20-årig man döms till livstids fängelse för att han sköt ihjäl en man i 25-årsåldern på ett gym i Göteborg i april. Tingsrätten liknar mordet vid en avrättning, inför ögonen på andra gymbesökare.
Brott • Publicerad 15 december 2022
Polis vid platsen på Hisingen där en man sköts ihjäl på ett gym i april.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En mörkklädd, maskerad man kom in på gymmet och sköt mordoffret medan han tränade.

"Händelseförloppet är klarlagt genom övervakningsfilmen", säger rådman Johan Wilhelmsson i ett pressmeddelande från Göteborgs tingsrätt.

Annons

Mordvapnet har inte hittats, och 20-åringen nekar till brottet. Men vittnesmål, teknisk bevisning och andra omständigheter visar tillsammans att ingen annan än den åtalade 20-åringen kan ha utfört mordet, anser tingsrätten.

Situationen på gymmet blev mycket dramatisk. Dådet skedde "utan hänsyn till att det funnits flera utomstående personer nära gärningsmannen och offret när skottet avlossades", skriver tingsrätten. Något annat straff än livstids fängelse var inte aktuellt.

20-åringen greps kort efter dådet, hemma hos en kamrat som bor i närheten. I en tvättmaskin låg kläder som 20-åringen haft på sig vid mordet.

Kamraten, som först nekade till att 20-åringen fanns där, döms nu till ett års fängelse för grovt skyddande av brottsling.

Den mördade mannen uppges ha haft en konflikt med de nu dömda, och en krets omkring dem. Men hur den konflikten uppstått, har tingsrätten inte kunnat klarlägga.

20-åringen ska betala sammanlagt 150 000 kronor i skadestånd till mordoffrets anhöriga, enligt domen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons