Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Livstecken från kidnappad pilot

Indonesien • Publicerad 15 februari 2023
Den nyzeeländske piloten Phillip Mehrtens kidnappades förra veckan. Rebellgruppen TPNPB släppte på tisdagen filmer och bilder där han uppges synas.
Den nyzeeländske piloten Phillip Mehrtens kidnappades förra veckan. Rebellgruppen TPNPB släppte på tisdagen filmer och bilder där han uppges synas.Foto: TPNPB/AP/TT

Den nyzeeländske pilot som för en vecka sedan kidnappades i den indonesiska delen av Nya Guinea ser ut att vara vid liv.

En man som uppges vara piloten Phillip Mehrtens syns på foton och i filmer som den separatistiska rebellgruppen TPNPB släppte på tisdagen.

Annons

Det var förra tisdagen som Mehrtens togs tillfånga efter att ha landat ett enmotorigt plan från den indonesiska flygbolaget Susi Air i provinsen Nduga. TPNPB:s talespersoner säger att piloten släpps först när området blir självständigt.

Området – den västra halvan av Nya Guinea – är en tidigare nederländsk koloni och tillhör i dag Indonesien, vilket beslutades i en ifrågasatt omröstning som hölls år 1969.

En långvarig konflikt mellan indonesiska myndigheter och separatister som tagit till vapen har trappats upp under det gångna året, med tiotals döda i olika våldsincidenter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons