Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fortsatt depp på Stockholmsbörsen

Det sura humöret på Stockholmsbörsen håller i sig. På torsdagen slutade handeln på rött för femte dagen i rad. Det breda OMXS-indexet och de mest omsatta aktierna i OMXS30 sjönk båda 0,4 procent.
Börs • Publicerad 9 februari 2023
Surt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Surt på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Liksom dagen före låg indexen på plus fram till 14-tiden på eftermiddagen – sedan bar det av nedåt. En orsak var effekten av räntehöjningen med 0,50 procentenheter, något som medförde en starkare krona och påverkade investerarna negativt.

Till dagens förlorare hörde investeringsbolaget Kinnevik som föll 3,2 procent och fastighetsbolaget SBB, ned 2,1 procent.

Annons

Till de rapporterande bolagen hörde vårdföretaget Humana, som förlorade sitt tillstånd i förra veckan. Aktien rasade efter att tillståndet drogs in och efter torsdagens rapport backade den ytterligare 7,1 procent.

Astra Zeneca, som också rapporterade, hörde till de storbolag som steg, plus 2,4 procent. Handelsbanken, som tappade kraftigt på onsdagen, tog en liten revansch och gick upp 0,6 procent.

Volvo Cars lyfte något efter sin rapport, upp 1,4 procent.

De ledande Europabörserna steg. Londonbörsens FTSE-index ökade 0,3 procent, Parisbörsens CAC40-index lyfte 1,0 procent och Frankfurtbörsens Dax-index ökade 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons