Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Linde möter Blinken i Washington

Den 3–5 maj besöker utrikesminister Ann Linde (S) Washington och Ottawa för möten överläggningar med ministerkollegorna från USA och Kanada. På agendan står Ukraina och säkerheten i Sveriges närområde.
Politik • Publicerad 3 maj 2022
USA:s utrikesminister Antony Blinken i samspråk med utrikesminister Ann Linde (S) under ett ministermöte på Natos högkvarter i Bryssel den 7 april.
USA:s utrikesminister Antony Blinken i samspråk med utrikesminister Ann Linde (S) under ett ministermöte på Natos högkvarter i Bryssel den 7 april.Foto: Evelyn Hockstein/AP/TT

Utöver möten med USA:s utrikesminister Antony Blinken och Kanadas dito Mélanie Joly ska Ann Linde träffa ordförande i ländernas försvars- och utrikesutskott.

Besöken sker mot bakgrund av det försämrade säkerhetsläget i Europa till följd av Rysslands invasion av Ukraina, och beskedet om en svensk Natoansökan som hägrar runt hörnet.

Annons

"Det transatlantiska engagemanget för europeisk säkerhet och för vårt gemensamma stöd till Ukraina är avgörande. Det finns inga alternativ till fortsatt stark europeisk och transatlantisk enighet", säger Ann Linde i ett pressmeddelande.

I SVT:s agenda upprepade Linde på söndagen att hon tror att Finland kommer att gå med i Nato, liksom att hon själv inte bestämt sig för vad hon tycker i frågan.

Tidigare under söndagen sade statsminister Magdalena Andersson (S) att hotbilden mot Sverige skulle öka om Finland, men inte Sverige, gick med i försvarsalliansen.

På måndagen samlades regeringens säkerhetspolitiska analysgrupp för sitt femte möte. Gruppen, där representanter för oppositionspartierna ingår, ska vara klara med sin säkerhetspolitiska analys den 13 maj.

S har i sin tur sagt att partiet ska ge besked om sin ståndpunkt i Natofrågan senast den 24 maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons