Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Linda Yaccarino blir Twitters nya vd

Linda Yaccarino blir ny vd för Twitter eller X corp som bolaget numera heter, bekräftar Twitters ägare Elon Musk.
"Ser fram emot att arbeta med Linda för att förvandla den här plattformen till X, allt-appen", skriver Musk i ett Twitterinlägg.
Ekonomi • Publicerad 12 maj 2023
Twitters ägare Elon Musk när han intervjuades av Linda Yaccarino vid en konferens i Florida tidigare i år. Arkivbild.
Twitters ägare Elon Musk när han intervjuades av Linda Yaccarino vid en konferens i Florida tidigare i år. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Linda Yaccarino har en bakgrund som högt uppsatt inom NBC Universal där hon arbetat i närmare tolv år, med meriter från reklam, kundpartnerskap, kabelunderhållning och digital annonsförsäljning.

Innan dess jobbade hon i nära två årtionden för det globala underhållningsbolaget Turner.

Annons

Twitters huvudägare Elon Musk meddelade i torsdags att en ny vd var på väg in och att det är en kvinna.

"Kan glatt tillkännage att jag har anställt en ny vd för X/Twitter. Hon kommer att börja om cirka sex veckor!", skrev han på Twitter.

Själv kommer Musk att övergå till en roll som arbetande styrelseordförande och teknikchef.

Linda Yaccarino är i 60-årsåldern. I förra månaden intervjuade hon Elon Musk på en scen i Florida inför hundratals annonsörer.

Att locka tillbaka annonsörer är av yttersta vikt för Twitter eftersom många lämnade den sociala plattformen månaderna efter att Elon Musk klev in som storägare. Nyligen uppgav han att annonsörer hade återvänt, men var inte mer specifik än så.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons