Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Liga misstänks för stöldvåg av Ram-bilar

Brott • Publicerad 11 februari 2023
Sju stycken bilar av märket Ram 1|500 stals i Halland och nordvästra Skåne i januari, enligt Hallandsposten.
Sju stycken bilar av märket Ram 1|500 stals i Halland och nordvästra Skåne i januari, enligt Hallandsposten.Foto: Seth Perlman/AP/TT

I januari stals sju stycken bilar av märket Ram 1 500 – fyra i Halland och tre i nordvästra Skåne, rapporterar Hallandsposten.

Bilarna har ett värde från 700 000 till 1,7 miljoner kronor styck, säger Beatrice Damirjian, inspektör på brottssamordningen.

Annons

Polisen vet inte vem som ligger bakom stölderna, men Damirjian säger att det kan finnas kopplingar till Litauen och Polen.

– Sannolikt rör det sig om ett organiserat internationellt brottsnätverk. Vi bedömer att bilarna transporteras ut ur landet och säljs vidare utomlands, säger hon till tidningen.

Liknande stöldvågor av samma bilmärke, Ram eller Dogde Ram som det tidigare hette, har skett också tidigare i samma område. 2021 stals 12 bilar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons