Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Libyen: 43 000 har tvingats flytta

Libyen • Publicerad 21 september 2023
Räddningsarbetare och offers anhöriga sätter upp tält vid rasade byggnader i Darnah, i Libyen. Bilden togs i måndags.
Räddningsarbetare och offers anhöriga sätter upp tält vid rasade byggnader i Darnah, i Libyen. Bilden togs i måndags.Foto: Muhammad J. Elalwany/AP/TT

Drygt 43 000 människor har tvingats lämna sina hem på grund av de katastrofala översvämningarna i Libyen i mitten av september, rapporterar FN:s migrationsorganisation IOM.

Enligt IOM har 43 059 personer i nordöstra Libyen tvingats flytta. Till stor del på grund av vattenmassorna som kom som en följd av stormen Daniel, men många har även tvingats iväg senare på grund av bristande vattenförsörjning.

Fortfarande är det inte klarlagt hur många som sammanlagt har omkommit som en följd av katastrofen, men bara i den hårdast drabbade staden Darnah i landets östra delar miste tusentals människor livet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons