Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lego bygger fabrik i USA

Ekonomi • Publicerad 15 juni 2022
Legos vd Niels Christiansen vid ett framträdande i USA på onsdagen. Bolaget har meddelat att man ska bygga en fabrik i USA, en investering på över en miljard dollar.
Legos vd Niels Christiansen vid ett framträdande i USA på onsdagen. Bolaget har meddelat att man ska bygga en fabrik i USA, en investering på över en miljard dollar.Foto: Shaban Athuman/AP/TT

Danska Lego investerar en miljard dollar, drygt tio miljarder svenska kronor, för att bygga en fabrik i USA. Anläggningen som är tänkt att ligga i delstaten Virginia blir leksakstillverkarens första i USA efter att man fick stänga sin enda tidigare fabrik i landet 2006.

Satsningen innebär 1 760 nya jobb när den är tänkt att stå klar i slutet av 2025.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att fabriken ska bidra till förkortade transportkedjor för en av bolagets allra viktigaste marknader. I nuläget har man sju fabriker runtom i världen varav den som ligger geografiskt närmast USA är placerad i Mexiko.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons