Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ledamot får intensivvård efter parlamentsbråk

Turkiet • Publicerad 6 december 2022
Zafer Isik, en parlamentariker som tillhör president Recep Tayyip Erdogans AKP ger en ledamot från oppositionspartiet Det goda partiet ett knytnävsslag under en hetsig debatt i parlamentet i Ankara på tisdagen.
Zafer Isik, en parlamentariker som tillhör president Recep Tayyip Erdogans AKP ger en ledamot från oppositionspartiet Det goda partiet ett knytnävsslag under en hetsig debatt i parlamentet i Ankara på tisdagen.Foto: AP/TT

En parlamentariker från ett oppositionsparti i Turkiet får intensivvård efter att ha fått slag i huvudet under en hetsig budgetdebatt.

Den turkiska nyhetsbyrån DHA rapporterar att det är ledamoten Huseyin Ors från Det goda partiet (LYI) som blir slagen av parlamentarikern Zafer Isik från regeringspartiet AKP.

Annons

Flera andra ledamöter ramlade under tumultet.

Huseyin Ors partikollega Aylin Cesur, som är utbildad läkare, gav sin partikamrat första hjälpen på kammarens golv. Enligt henne är Ors tillstånd fortsatt kritiskt.

– Han får ännu intensivvård, säger Aylin Cesur till DHA och konstaterar att Ors allmäntillstånd inte är bra efter smällen mot huvudet.

Att ledamöter slåss i kammaren har hänt tidigare i det turkiska parlamentet. Exempelvis uppstod ett knytnävsslagsmål 2020 under en debatt om Turkiets militära inblandning i Syrien.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogans parti AKP har inte kommenterat händelsen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons