Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lavrov har fått visum inför FN-toppmöte

Ryssland • Publicerad 13 september 2022
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har nu fått ett visum för att kunna närvara vid FN:s generalförsamlings årliga toppmöte senare i september. Arkivbild.
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har nu fått ett visum för att kunna närvara vid FN:s generalförsamlings årliga toppmöte senare i september. Arkivbild.Foto: Ryska utrikesdepartementet via AP/TT

Ryssland uppger att visum har utfärdats till landets utrikesminister Sergej Lavrov och medlemmar av hans delegation, för att de ska kunna närvara vid FN:s generalförsamlings årliga toppmöte i New York senare i september.

Moskva hade tidigare uttryckt oro över att USA inte hade utfärdat visum till de 56 representanterna från den ryska delegationen inför toppmötet som äger rum mellan den 20 och 26 september.

Annons

USA får inte förhindra representanter från medlemsländer att resa till FN:s högkvarter, trots att visumstopp införts för högt uppsatta ryska tjänstemän på grund av kriget i Ukraina.

"Visum levererades i dag till Lavrov och ett antal av de personer som ska följa med", uppger det ryska utrikesdepartementet enligt ryska nyhetsbyråer.

Det är inte specificerat hur många visum som levererats och det ryska departementet uppger också att det förväntar sig att de resterande visumen utfärdas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons