Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ingen tros ha skadats i lavin vid Abisko

Inget tyder på att några personer har skadat sig i lavinen som gick vid Abisko under torsdagseftermiddagen, skriver polisen på sin hemsida.
Laviner • Publicerad 2 mars 2023
En lavin har gått väster om Abisko. Arkivbilden har ingen koppling till platsen eller händelsen i sig.
En lavin har gått väster om Abisko. Arkivbilden har ingen koppling till platsen eller händelsen i sig.Foto: Mats Lennartson/TT

Polisens besked kommer efter en större sökinsats, som inleddes vid halv fyra-tiden på torsdagen efter larm om en lavin nedanför Nuolja, väster om Abisko.

Fjällräddare och lavinhundar sökte på platsen, och fick även hjälp av en norsk räddningshelikopter. Strax efter klockan 18 meddelade polisen att räddningsinsatsen avbrutits för kvällen, utan framgång i sökandet.

Annons

Ett sällskap på tre personer med snöskor uppmanades att höra av sig snarast till larmnumret 112, men oron över personerna visade sig vara obefogad.

"Efter omfattande informationsinhämtning finns det inget som tyder på att någon har befunnit sig i närheten av lavinen när den gick", skriver polisen på sin hemsida.

Personerna i fråga hade förväxlats med ett annat sällskap på tre personer – och "ingen av de två grupperna har befunnit sig i någon risk att dras med i lavinen".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons