Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Läkare häktad för grovt narkotikabrott

Brott • Publicerad 7 november 2022
Läkaren misstänks bland annat ha skrivit ut beroendeframkallande opiater till missbrukare. Arkivbild.Foto: Keith Srakocic/AP/TT

En läkare i Stockholm har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott och grovt bokföringsbrott. Det efter att han skrivit ut stora mängder opiater och dopningsmedel till patienter, rapporterar SVT Stockholm.

Åklagaren kände sig tvungen att få honom häktad snabbt då han var rädd för att en patient skulle avlida, säger han till SVT.

Annons

Läkaren ska bland annat ha skrivit ut Oxycontin till missbrukare. Den mycket beroendeframkallande opiaten ges till personer i livets slutskede och mot tillfällig smärta.

I polisens förundersökning står även att läkaren mutats av gängkriminella och att han skrivit ut medicin som används för att bygga muskler, skriver SVT.

I oktober krävde Inspektionen för vård och omsorg att mannens förskrivningsrätt ska prövas efter att den gått igenom flera av hans patienters journaler.

En av läkarens patienter, en man i 70-årsåldern, sitter också häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons