Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Läkarbrist stänger förlossning i Örnsköldsvik

Vård • Publicerad 16 maj 2023
Förlossningen och barnkliniken i Örnsköldsvik stänger från den 25 juni till och med den 16 juli samt mellan den 6 augusti och den 4 september. Arkivbild.
Förlossningen och barnkliniken i Örnsköldsvik stänger från den 25 juni till och med den 16 juli samt mellan den 6 augusti och den 4 september. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Läkarbrist tvingar förlossningen och barnkliniken i Örnsköldsvik att stänga under flera veckor i sommar, uppger Region Västernorrland.

"Vi har medarbetare som ska ha semester och vi har även sjukskrivna medarbetare. Vi har försökt få in stafetter men tyvärr har vi inte fått in tillräckligt många svar på våra avrop", säger Anne Thelander, verksamhetschef barnmedicin, i ett pressmeddelande.

Annons

För att kunna hålla barnkliniken rätt bemannad krävs tre läkare per vecka varav två med bakjourskompetens. Något som alltså inte lyckats. I stället hänvisas gravida som ska föda till Sundsvall.

Däremot kommer barn som behöver vård akut att tas emot på akutmottagningen i Örnsköldsvik.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons