Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lagrådet: Nej till delar av stranduppgörelsen

Politik • Publicerad 16 december 2021
Uppgörelsen om förändringar i strandskyddet var ett krav för att Centerpartiet skulle släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister.
Uppgörelsen om förändringar i strandskyddet var ett krav för att Centerpartiet skulle släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lagrådet säger nej till att upphäva strandskyddet vid mindre sjöar och vattendrag, rapporterar Ekot.

Den föreslagna förändringen är en del av den överenskommelse som förhandlades fram mellan S, MP och C i november och var en förutsättning för att Centern skulle släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister.

Myndigheten har flera invändningar mot förslaget, bland annat anser man att det delvis saknas beredningsunderlag, vilket enligt Lagrådet gör det "mycket svårt" att få överblick över vad ändringarna skulle få för konsekvenser om de klubbas igenom.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons