GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

L: Vi satsar mer än regeringen på skolan

Liberalerna vill satsa mer än regeringen på skolan.
Partiet vill också se ett annat pensionsförslag än regeringens.
Politik • Publicerad 3 maj 2022
Liberalerna partiledare Johan Pehrson.
Liberalerna partiledare Johan Pehrson.Foto: Stefan Jerrevång/TT

– Vi satsar i den här budgeten på att möta de problem som finns med oro och stök i klassrum, för få lärare och att unga människor måste klara skolan, säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

Inga nya pengar utöver de som regeringen presenterat läggs fram i vårbudgetmotionen, men de kommande tre åren vill L satsa 15,7 miljarder kronor mer.

Den största posten inom skolområdet 2023 är på 3 miljarder kronor för vad man kallar "kunskapstapp".

– Vi är inte bara det parti som lägger mest pengar på skolan utan tydligast lyfter upp att alla barn och elever ska ha rätt till läroböcker, säger Mats Persson, Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson.

Han talar också om en konflikt med Socialdemokraterna.

– Om vi ska ha lägre skatt på arbete eller om a-kassan ska byggas ut. Det kommer bli en tydlig konflikt i valrörelsen.

Liberalerna för samtal med andra partier om ett nytt pensionsförslag som enligt Persson ska göra det mer lönsamt att ha jobbat.

– Vi tycker det är rimligt att på samma sätt som det finns en broms när inbetalningarna blir för låga så borde det finnas en gas när inbetalningarna blir för höga, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.